Babymassage in de kraamperiode

Babymassage in de kraamperiode is speciaal ontwikkeld voor pasgeboren baby’s tot ongeveer 6 weken. Daarna kan de reguliere babymassage toegepast worden. De technieken die in de eerste weken toegepast worden geven een minimale prikkel. De baby heeft namelijk tijd nodig om te wennen aan de wereldje buiten de baarmoeder. Baby’s verlangen naar geborgenheid en lichamelijke warmte. De behoefte aan intimiteit en lichamelijk contact blijft. Door te masseren wordt de contact tussen ouder en baby nog intenser en hechter. Je maakt op een andere manier contact met je baby en je leert het nóg beter te begrijpen. Tijdens het masseren conmmuniceer je als het ware met je handen. Deze aanraking versterkt de onderlinge band en de liefde tussen ouder en kind.

De geboorte, de bevalling en de periode erna is een hectische en drukke tijd.  Babymassage zorgt voor een rustpunt, puur en alleen aandacht tussen ouder en baby. Babyassage uitgevoerd door de ouder(s) bevordert een veilige hechting. Deze veilige hechting vormt een stevige basis voor het kindje en draagt eraan bij om uit te groeien tot een evenwichtig persoon.

Babymassage vervangt geen arts of therapeut. In geval van twijfel over de gezondheid adviseer ik altijd om een arts of therapeut te raadplegen.