Babygym “Ontspanning en Plezier voor Twee”


Babygym is een veilige en ontspannen manier van verschillende oefeningen doen die  goed zijn voor baby’s. Het is een combinatie van yoga-oefeningen, baby-gym en spelmassage. Met de aangereikte houdingen, technieken en liedjes zullen ouder en kind zich vertrouwd gaan voelen met elkaar. Hierdoor zal de onderlinge band versterkt worden. Door babygym maken ouders veel meer tijd vrij om lekker samen te spelen en elkaar bewust aandacht te geven. Elke baby heeft van nature drang tot bewegen en behoefte aan contact en geborgenheid. Het speelse karakter van deze oefeningen draagt hiertoe bij. 

Naast rustige basisoefeningen leer je ook oefeningen met spelletjes, liedjes en rijmpjes. 

Het belangrijkste doel van babygym is dat ouders samen met hun baby plezier hebben en in verbinding zijn met elkaar. Daarnaast hebben de oefeningen nog meer voordelen zoals:
Specifieke oefeningen geven bij darmkrampjes
De ouder leert te kijken en luisteren naar de behoefte van haar baby
Helende en rustgevende liedjes die je kunt zingen voor het slapen gaan
De oefeningen houden de spieren en gewrichten soepel
De oefeningen vergroten het lichaamsbesef
Maar bovenal is het leuk en gezellig om samen met andere ouders en baby’s bezig te zijn!

 

Babygym is voor baby’s van ongeveer 3/4 maanden tot dat ze gaan lopen. Baby-gym bestaat uit 5 lessen van 45 minuten voor €45,=. Tijdens de les is er alle ruimte om te voeden, verschonen en te knuffelen. 
De lessen worden in het Dorpshuis van Usquert gegeven. Minimaal 3 deelnemers.


Je krijgt een map met liedjes, rijmpjes en massagetechnieken mee voor thuis.

Samenwerking
Van Baby tot Kleuter en GAV  Unitas werken samen met Fysiotherapie Den Ommelanden. De kinder fysiotherapeuten hebben verschillende programma’s voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Bijvoorbeeld baby’s die een voorkeurshouding hebben, gaan overstrekken of veel huilen. Voor peuters en kleuters is Peuterpret ontwikkeld een multidisplinaire programma. Voor meer informatie kunt u kijken op www.den-ommelanden.nl